2015. már 15.

Hétpróba és szendvicspitch az összerázódásért - beindultak az !gen5 csapatai

írta: Innovatív Generáció
Hétpróba és szendvicspitch az összerázódásért - beindultak az !gen5 csapatai

A szervezők, Zsófi, Iván és Laci nagy meglepetésünkre már vasárnap megosztották az !gen5 résztvevőivel, hogy - az egyéni preferenciák optimalizálásának eredményeként - ki kivel fogja a legtöbb időt eltölteni a következő 3 hónapban. Ezek után izgatottan vártuk a keddi személyes találkozót.

Az első összejövetel témája a csapatdinamika volt. Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, ezért mindenki nagy érdeklődéssel várta az alkalmat, amikor is kiderült, hogy ez egy aktív, mozgalmas este lesz. A csapatoknak az összerázásukat szolgáló feladatokat kellett megoldania a 7+1 államoson. Minden egyes feladatra 10-10 perc állt rendelkezésre. Az állomásokon található borítékokban lévő kérdések, úgy voltak összeállítva, hogy az este végére jobban megismerjük egymást, projektünket, céljainkat, és hogy megfogalmazódjon bennünk a pontosabb válasz, hogy mit is várunk el az !gen5-től.

screen_shot_2015-03-15_at_14_10_23.png

A feladatok nemcsak a borítékokból álltak, a szervezők is vártak minket egy-egy állomáson, hogy segítsék a munkánkat. Zsófival való beszélgetés során a célkitűzéseink kaptak hangsúlyt, közösen boncolgattuk, hogy mit szeretnénk elérni a következő hónapokban. Nagyon nagy lendületet adott azzal, hogy bátorított minket, hogy az elérni kívánt célokig meg se álljunk. Ivánnal való beszélgetés is nagyon hasznosnak bizonyult, képet kaptunk arról, hogy egy projekt víziója és missziója mennyire fontos és segített a két fogalom elhatárolásában is. Laci támogatásával pedig a projektünk köré társadalmi interakciós modellt építettünk fel, annak érdekében, hogy a startup által elérni kívánt célcsoportokat jobban átgondoljuk.

A feladatokok teljesítése után jött a meglepetés játék, miszerint a csapatok készítsenek szendvicseket más, nem csapatbeli résztvevők számára. A „termékek létrehozása” előtt minden csapat 10 percet kapott a szendvicskészítés koncepciójának végiggondolására, valamint, hogy összehozzon egy “szendvics pitchet”. Az ötletelést követően, mindenki próbálta a 4-5 alapanyagból a legjobbat kihozni és olyan is volt, aki Norbi, a Hátsó Kapu sztár pultosának eszközkészletére támaszkodott a feladat megoldása során. Készült vega, húsos, dizájnos, salátás, és fantázia nevekkel ellátott szendvics is. A hangulat nagyon jó volt, a termékbemutatók szellemesek és frappánsak voltak.

screen_shot_2015-03-15_at_14_10_39.png

Mire mindenki elkezdte majszolni a másik csapattól kapott gasztronómiai mesterművet, már nem idegen emberek álltak egymás mellett, hanem csapattársak. Ezzel ugyan a tervezett program itt véget ért, senki sem hagyta el a helyszínt azonnal. Akármerre néztünk mindenhol észrevehető volt a változás. Megalakultak az !gen5 törekvő, céltudatos és boldog csapatai. Mert, ahogy Zsófi minden alkalommal mosolyogva elmondja: “úgy örülünk, hogy itt vagytok” mi pedig úgy örülünk, hogy itt lehetünk.


Dóri&Laci

(Oláh Dóra és Szabó László) 

Szólj hozzá