2014. okt 07.

!genSzeged: A világot megváltani nem lehet ... és ha mégis?

írta: DrNick
!genSzeged: A világot megváltani nem lehet ... és ha mégis?

„A világot megváltani nem lehet,

de ennél kisebb programmal indulni,

méltatlan az emberhez…”

-   Churchill    -

 

!genSzeged 2014

igenszeged.jpg

A világot megváltani nem lehet… és ha mégis?

Engedd meg nekem, kedves olvasó, hogy elmeséljek neked egy tündérmesét, s ehhez kérlek, engedd szabadjára a képzeleted egy pillanatra és merüljünk el közösen egy olyan világban, ahol bármilyen ötlet megvalósulhat, ahol a legmerészebb álmainkból épülnek a jövő várai.

Ennek a mesének sok főszereplője van, tengernyi olyan ember, aki nem állt meg a külvilág által meghatározott kereteknél, azon túlmutató terveket, gondolatokat szőtt és nekiállt, hogy olyan dolgokat valósítson meg, amit még soha senki. Ezen emberek nem hagyták, hogy a korlátok szabják meg az életüket, ők váltak azzá, akik a korlátokat meghatározzák, akik a jövőre néznek, s akaratukkal, erejükkel képesek is azt formálni. Mesénk minden egyes szereplőjének története ugyanott kezdődött: Egy ötletnél. Egy ötletnél, amit a hétköznapi ember halomszámra dobál el magától, mert nem meri megvalósítani önmagát, nem meri megvalósítani terveit.

Történetünk résztvevői talán önmagukban kevesek is lettek volna, de keresték, kutatták azt az inspiráló környezetet, ahol megtalálhatják egymást, megtalálhatják azokat, akikkel egyezik az akaratuk és gondolkodásmódjuk. Ők, talán velünk ellentétben, sikerrel jártak, megtalálták saját közösségüket egy kiskocsma hangulatosan megvilágított falai között. Ám nem csak egymást, hanem maguknak mentorokat, trénereket, támogatókat is találtak, akikkel közösen tanulhattak, fejlődhettek, hogy végül gondolataik valódi formát öntsenek és létrejöjjön egy olyan termék, szolgáltatás, melyről korábban álmodtak.

Véleményem szerint mindannyiunk szeretne ezen emberek egyike lenni, de sajnos mindez csak a képzeletünk szülötte … vagy mégsem?

igenszeged2.jpg

2014 október 1-jén elindult az !genSzeged képzés, amely tündérmesének bárki, akár Te is lehetsz főszereplője!

Hogy miről is szól ez a képzés? Most szerdán volt a 12 hetes együttműködés első állomása, ahol pár szóban bemutatkoztunk egymásnak, elmondtuk, mivel érkeztünk, ki egyéni résztvevőként, ki ötletgazdaként, ki pedig a saját csapatával. A képzés maga a jövő héttel veszi kezdetét, az első alkalom arra nyújtott tökéletes alkalmat, hogy az ötletgazdák bemutassák terveiket, gondolataikat, illetve lehetőségünk volt ezekkel kapcsolatban további kérdéseket is feltenni.

Mintha mindez nem lett volna elég, a szervezők egy Pesten fogant projektet is lehoztak nekünk, amely kapcsán röviden végigvehettük a megvalósítás, valamint a képzés lépéseit és testközelből láthattuk: Az !gen program működik, hasznos és valóra válthatja álmaink.

Eddig izgalmasnak hangzik? Rengeteg ötleted van, ami megvalósításra vár, vagy csak rendelkezel akarattal és vággyal, hogy valami nagyot alkoss? Szeretnél egy olyan közösség részese lenni, ahol a „nem” szót elfelejtik, nincsenek korlátok, csak lehetőségek? Vágysz arra, hogy kitűnj, alkoss, létrehozz? Kész vagy átlépni korlátaidat és olyan vizekre evezni, ahol még soha senki sem járt?

Ha mindezen kérdésekre „igen” volt a válaszod, akkor Te is tudod hol a helyed!

Jövő tavasszal ismét indul az !genSzeged képzés, ahol a vágyakból tettek, s a tettekből eredmények lesznek.

Szólj hozzá