2014. sze 24.

!genDebrecen: fantasztikus helyi szervezőkkel és résztvevőkkel elindult az innovátorképzés Debrecenben

írta: Innovatív Generáció
!genDebrecen: fantasztikus helyi szervezőkkel és résztvevőkkel elindult az innovátorképzés Debrecenben

Tóth Laci DebrecenBár-írása Rét Zsófi és Ágoston Laci kommentjével

Nagyon büszkék vagyunk a debreceni !gen-csapatra, Dr. Katonáné Kovács Juditra, Tóth Lacira és Rab Mátéra, akik több hónapos munkával összehozták azt, aminek tegnap szemtanúi lehettünk. Külön köszönet Bor Gergelynek.

igendebrecen_szervezok.jpg

Judit, Máté és Laci

Elképesztő érzés a a hátsó sorból látni, ahogy a megosztott, a helyi szervezők személyiségén átszűrt, debreceni igényekre szabott módszertanunk működik. Előzetesen is biztosak voltunk ebben, hiszen ezért dolgoztunk rajta ennyit, de ott lenni és látni, mégis magával ragadó. Lelkesítő validáció. Hosszú út vezetett idáig, amin megyünk is tovább - jövő héten indul az !genSzeged is.

egyetemi út a Kazánház felé.JPG

Út a Debreceni Egyetem Campusán lévő Kazánház felé  

Nem is ragozzuk. Köszönjük. Következzen Tóth Laci melegében megírt írása (DebrecenBár: Igen, elkezdődött!).

---

Igen, elkezdődött!

Minden kezdet nehéz. Szokták mondani azok, akik nehezen kezdenek bele dolgokba. De szerencsére az !GEN Debrecen képzése nem így indult ma.

Van az az érzés, mikor belépsz egy terembe, és tudod, hogy ott valami nagy dolog van készülőben. Mikor belépsz, és nem kell feszengeni, hanem bárkihez tudsz szólni, kezet fogni, beszélgetni. És tudod, hogy ha ezekkel az emberekkel összedugod a fejed, akkor valami jó dolog fog kisülni az egészből.

Na ez az érzés fogott el, mikor pár perccel a kezdés előtt beléptem a Kazánházba, az !GEN Debrecen képzésére.

Az első alkalom abból állt, hogy bemutatkoztak a szervezők (mi), az egész képzés alapítói, Zsófi és Laci Budapestről, majd pedig a főszereplők, az !GEN Debrecen résztvevői.

Laci_igendebrecen.jpgÁgoston Laci bevezetője a budapesti előzményekről és az Innovatív Generáció Egyesületről 

Voltak szép számmal egyéni jelentkezők, akik eljöttek, mert szeretnének valami új dolgot kipróbálni, dolgozni valaki ötletén, ami megtetszik nekik, és ezáltal fejlődni, tanulni.

Jöttek ötletgazdák, és két csapat is elindult a 3 hónapos képzésen, azzal a céllal, hogy a 3 hónapos képzés után akár új emberekkel/impulzusokkal/tudással kiegészülve, tudjanak tovább dolgozni az ötletükön.

Motivált, érdeklődő, határozott és céltudatos emberekből összejött egy jó nagy csokor. Nehéz ilyen közösséget találni, és örülök, hogy ez összejött, és az !GEN képzés el tud indulni itt, Debrecenben is.

resztvevok.jpgA legbátrabb debreceniek 

Dobpergés… Az ötletek!

 Na, de mik is lesznek azok az ötletek, amiket az !GEN Debrecen képzésben a résztvevők dolgozni fognak:

  • Szinkronizáló alkalmazás – „Ha egy vállalatnak van két különálló üzleti, számviteli informatikai rendszere, akkor azt mi összekapcsoljuk, hogy hatékonyabban lehessen ezeket használni.”
  • „Személymegtaláló app”, egy olyan mobil alkalmazás ami segít abban hogy ne veszítsétek el egymást a fesztiválokon, és mindig tudjátok épp hol jár a másik!
  • A táplálék kiegészítők árukereső és ár összehasonlító oldala.
  • „Appartment” – az albérletkeresés problémáját megoldó mobil app, hogy mindenki megtalálhassa azt az ideális helyet, ahol lakni tud.
  • White dental 3D webes alkalmazás, hogy a betegek biztonságban érezzék magukat a fogorvosi székben, és tudják mi fog velük történni.
  • Debrecen HUB, hogy Debrecenben megalakuljon az első közösségi iroda, co-working hely.

otletgazdak.jpgÖtletgazdák 

Érdekes projektek, érdekes emberekkel. Én most ezt látom. Hogy mi sül ki ebből az egészből? Egész biztosan valami jó. Hogyan jutunk el addig? Na erről meg folyton küldjük majd Nektek a beszámolókat.

Szóval ha érdekel mi lesz ezzel a 6 ötlettel/csapattal, érdekel mi fog velük történni, hova jutnak el, milyen eredményeket érnek el, akkor kövess minket Facebook-on, iratkozz fel a Hírlevelünkre, vagy csak olvasd minden héten a beszámolóikat december végéig.

Jövő héten folyt köv….

Tetszett az írás, vagy tetszik ez az egész kezdeményezés? Akkor nyomj egy lájkot a DebrecenBár oldalán, és oszd meg minél több ismerősöddel. Ha másért nem, akkor azért, mert már hajnal van, és most lett kész a bejegyzés…

A kezdeményezés összes követni és lájkolni valója:

!genDebrecen Facebook

!gen Egyesület Facebook

Infók a képzésekről

 

Szólj hozzá

Debrecen !genDebrecen !gen Egyesület Kazánház Dr. Katonáné Kovács Judit Rab Máté Tóth Laci innovatív generáció